donderdag 3 maart 2011

reisaltaartje



Het eerste altaar is een reisaltaartje en heb ik gemaakt van een eenvoudig doosje van de Xenos. Het is in te richten naar eigen wens en behoefte. Nu heb ik het ingericht voor twee geliefde mensen, die beide ziek zijn. Ik heb twee tarotkaarten getrokken met bij beide de vraag naar een beeld van zorg en genezing. Bij de een trok ik de kaart 'de geliefden' en bij de ander trok ik de 'koning van zwaarden'. Het zijn passende beelden en doen recht aan wat beide nodig hebben: zorg, aandacht, liefde en de kracht om er voor te gaan. Ik neem ook engelenkaartjes in het reisaltaartje mee en vandaag trok ik woorden die goed bij de tarotkaarten passen: schoonheid en veerkracht. Een engeltje van bergkristal verbindt beide kanten en de sneeuwklokjes laten zien dat het lente wordt; een teken van hoop. Op dit moment branden er échte kaarsjes maar als ik op reis ben neem ik de kaarsjes op batterijen mee. (Wel zo'n veilig idee in hotel of tent ...)

Op de voorkant heb ik een kaart geplakt van de heilige Christophorus. Dat is de patroonheilige van alle reizigers. Op de zijkanten van het doosje is het woord 'reisaltaar' geschreven met goudverf.

Het komend weekend ben ik een weekend op pad en neem ik dit reisaltaartje mee.

2 opmerkingen:

  1. Wat een mooi altaar, van binnen en van buiten. Intiem en lief, krachtig en teer, die sneeuwklokjes als teken van hoop, die dapper in de sneeuw groeien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Job Hanegraaff1 april 2011 om 14:30

    Vijf altaartjes later.....ben ik verrast en geraakt door zoveel "moderne" devotie!
    Creatieve weergaven van intuïtie m.b.t. dat wat ons overstijgt... Het mysterie... Liefde voor het bestaan hier op aarde...Verstilling... door hier letterlijk even bij stil te staan.

    BeantwoordenVerwijderen